God start

Den første uge i jeres hjem er den vigtigste tid i kattens liv. Fra den første dag starter I med at vise katten sin mad- og vandskål, sit toilet og kradsemiljø, således at I forebygger forudsigelige problemer som urenlighed og ødelagte vægge og møbler. Sæt den forsigtig ind i kattebakken.                                                          

Hvis boligen er stor med mange rum, så start med at have killingen i f.eks. stuen, eller hvor man opholder sig mest, så den stille og roligt vænner sig til at være et nyt sted. Har I 2 etager, er det en god idé også at have 2 kattetoiletter. Det er vigtigt at der er fred og ro i huset i de første dage. Lad heller ikke killingen sove alene de første nætter, eller indtil den er tryg ved det nye hjem og sine nye mennesker.

Den transportkasse, som I har bragt killingen hjem i, tager I lågen af og stiller på gulvet, og der bliver den stående de næste par uger. Den er det eneste killingen kender (fordi der ligger et lille tæppe, som jeg har givet jer med, og som således dufter kendt).                

Har I kat(te) i forvejen, er killingen ikke alene. I skal selvfølgelig sikre jer, at den/de andre katte kan med killingen. Derfor er det en god idé at bruge de første dage på stille og roligt at vænne dem til hinanden. og ikke lade dem være sammen uden opsyn.