Kattegræs og kattebakke

Har killingen/katten ikke adgang til græs i naturen, så køb eller så noget kattegræs. Det hjælper katten til at kaste de hårboller op , som ikke ryger ud med afføringen, men forbliver som propper i maven.

Stil ikke foder og kattebakke for tæt på hinanden, da man risikerer, at katten ikke vil spise. Husk katten generelt er et meget renligt dyr.

Noget af det første man skal vise killingen i det nye hjem er, hvor kattebakken og maden står.

Jeg bruger kattegrus fra Iwersen. Det hedder Extreme Classic, og fås vist både med og uden duft. Nogle kan ikke klare duften, men jeg synes nu det dufter udemærket. Det er meget drøjt i brug, da det kun lige er urinklumpen, man samler op, og ikke en masse unødigt grus ved siden af.

Det der også er godt ved dette kattegrus, eller lignende typer grus, er, at det er meget små korn, for når killingen skal lære at gå på bakken i 4-ugers alderen, så vil de, næsten så sikkert som amen i kirken, i starten spise noget af gruset.

Et udemærket alternativ til Extreme Classic er Maxi Zoo's eget mærke Premiere. Det er mindst ligeså godt, og er oftest billigere end Extreme Classic.