Opdragelse og neutralisering

Det der virker bedst på en kat, når den gør noget den ikke må, er at ignorere den - dvs ingen opmærksomhed, hverken positiv eller negativ. Ros den - evt med godbidder eller bare med at blive aet - når den gør noget godt eller noget den gerne må. Så finder den hurtig ud af, at for at få den gode opmærksomhed, så skal jeg bare gøre sådan og sådan  

Slå aldrig på katten, da den bare bliver sky overfor mennesker. Undgå også at råbe ad katten. Brug heller ikke citronsaft, da det også virker som en form for straf.

Sprøjt f.eks. med baldrian-dråber på de steder, hvor man ØNSKER, at katten skal kradse.

Hvis alt dette ikke virker, så løft katten/killingen ned derfra, hvor den ikke må være UDEN at skælde ud, men bliv ved med at gøre det i samme rolige tone og med samme rolige sind.

Hvis killingen ikke skal bruges til avl, når den bliver voksen, så er det allerbedst at kastrere eller sterilisere den, når den bliver 4-7 måneder. Hankatten kan begynde at strinte i hjemmet (og det STINKER), og når den først har gjort det én gang, risikerer man at den bliver ved, SELVOM den bliver kastreret. Hunkatten vil gå og klage, og blive frustreret over, at hun ikke kan få fat i en hankat , og risikoen for underlivsbetændelse er meget høj. P-piller er heller ikke en god idé, da de øger risikoen for cyster, underlivsbetændelse, brystkræft og sukkersyge væsentligt.